onsdag 9 februari 2011

Algodoo

Algodoo är ett program som verkligen fångar intresset hos de allra flesta. Detta är intressant då det är utvecklat som ett fysikprogra att använda i skolundervisningen. Vem kunde tro att ett sådant program kunde vara roligt och så enkelt att prova på att vem som helst klarar av det!

Att arbeta med Algodoo kan ske på många olika sätt. Att enbart leka med de olika verktygen och bygga maskiner av olika slag fungerar bra som underhållning=) Men kanske inte i undervisningen. Att däremot visualisera olika fysikmoment på ett konkret och färgglatt sätt fungerar alldeles utmärkt.

Lekfasen tror jag kan utnyttjas i början av NO-studier i de yngre åldrarna för att väcka ett intresse men sedan tror jag att det är viktigt att ha konkreta mål med användandet av Algodoo i undervisningen. Att ge en problemuppgift som ska lösas med Algodoo är ju visserligen en chans för eleverna att få leka lite med programmet ändå.

För er som inte har sett programmet innan så kan ni ladda hem en demoversion på www.algodoo.com

Lek och lär! Det finns dessutom en massa videor på www.youtube.com som visar andra skapelser som gjorts med hjälp av programmet. Inspiration kanske kan hämtas där? Sök på Algodoo!

Söndagen den 13/2 2011 kommer jag demonstrera hur vissa av funktionerna fungerar, detta sker på Linnéuniversitetets Öppet Hus i M-huset, sal M1076 kl 11-15.

Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar